0-24+36 30 383 5969
  • HU
  • EN
  • DE
0

Ne gyógyszerrel, inkább gyógyvízzel!

2021.04.06. 12:40

A víz minden élet és az egészség forrása, a testünk kétharmada is ebből áll. Tudjuk milyen fontos a folyadékpótlás, a víz gyógyító hatása azonban sokkal erőteljesebben is érvényesülhet. A gyógyvizekből, így az úgynevezett ívókúrához alkalmas helyekből ideheza sincsen hiány.

A minősített gyógyvizek kedvezően hatnak a szervezetre. Ezen vizek közül jó néhány, leginkább az ún. keserűvizek, a glaubersós valamint a kénes gyógyvizek belső használatra, azaz ivókúrára is alkalmazhatóak. Érdekesség, hogy a gyógyvizek eredményes alkalmazása emésztőszervi betegségek esetén több mint száz éves múltra tekint vissza.

A gyógyvizeket azonban nem csak belsőleg használhatjuk. A gyógyvizek kémiai és biológiai összetételük alapján fejtik ki jótékony hatásukat a mozgásszervi betegségekben is, főként az idült degeneratív vagy gyulladásos reumatológiai megbetegedésekben , csontritkulásban , különböző végtagsérülések után, ortopédiai műtéteket követően, protézisbeültetés után, bénulások utókezelésében, gerincsérv esetén.Ezt a vízet hívjuk termálvíznek.

A termálvíz egy meghatározott hőfoknál melegebb, a föld mélyéből feltörő ásványvíz, amely minimum 1000 mg oldott szilárd ásványi anyagot tartalmaz literenként.

Már a sima meleg víznek is kifejezetten jó stresszoldó, lazító hatása van a megfáradt szervezetre, különféle ásványi anyagokkal kiegészülve pedig gyógyító hatása is lehet. A langyos és a meleg víz segítik az erek kitágulását, így ez a vérnyomás csökkenéséhez vezet.

A zalakarosi gyógyvíz különösen hatékony, ugyanis nagy arányban tartalmaz fluort, bórsavat és metakovasavat. Meglehetősen ritka, hogy egy gyógyvíz ezeket az összetevőket egyszerre és ekkora arányban tartalmazza.

Szállodánkban a termálvizes medencét a felső pannon rétegből termelt nátrium-kloridos, hidrokarbonátos vízzel töltjük meg, melyet a Zalakarosi Gyógyfürdőtől kapunk. Hőmérséklete meghaladja a 30 C°-ot, ásványianyag-tartalma pedig az 500 milligrammot literenként.

Használjuk ki bátran hazánk természeti adottságainak köszönhető előnyöket és szervezzünk kirándulást, nyaralást Zalakarosra, ahol ténylegesen érvényes lesz a mondás: “Kössük össze a kellemest a hasznossal!” Gyógyuljunk természeti szépségekben is gazdag környezetben!

 

Ajánlott bejegyzések