0-24+36 30 383 5969
  • HU
  • EN
  • DE
0

Wellness hónapos babával?

2018.04.09. 14:27

Sokan kérdezik tőlünk, hogy hány hónapos kortól szoktak mások babával szállodába járni. Most igyekszünk megválaszolni ezt a kérdést, és az esetleges kételyeket eloszlatni.

Célszerű tudatosan keresni olyan helyeket, amik bababarát eszközökkel fel vannak szerelkezve, így nem kell az egész gyerekszobát bepakolni. Manapság már nagyon sok szálloda igyekszik minél magasabbra tenni a mércét, mind tisztaság, mind szolgáltatásnyújtás szempontjából. Léteznek Dunántúlon és Tiszántúlon is tipikus családi szállodák. Most bemutatnánk Nektek, hogy a zalakarosi Aphrodite-Venus Hotel miben nyújt ehhez segítséget. A kérdés ugyanúgy napirenden van, ha gyermekbarát éttermet keresünk. Mi is a helyzet egy szállodában?

baba-nyaral

Két gyermekes anyukaként bevallom, hogy én is az első baba megszületése után aggályok között voltam, hogy mit illik és mit nem, már hány hónaposan mozduljunk ki, mivel teszek jót vagy rosszat. Ezenkívül egy kisbaba annyi eszközt (fürdetőkád, babaágy, etetőszék, pelenka stb.) igényel, hogy egy óriás családautó kell egy két napos pihenéshez.  Izgultunk, hogy nem esünk -e ki a napi rutinból, jól tud e a pár hónapos idegen helyen aludni. Ahogy teltek a hónapok, rutinosabb pakolóvá váltam, és rájöttem, hogy egy előre megtervezett családi nyaralás sikeres kimenetele miken is múlik.

Szállodásként tudom, hogy az anyák többsége az apróságok mellett keresődnek az interneten, és ha már eljutnak a telefonos érdeklődésig, akkor gyorsan és lényegretörően kell az informálódást és ajánlatkérést lerendezni, mivel bármikor felsírhat a baba vagy egyéb ügyesbajos eset léphet fel. Így ezt a helyzetet a kollégáink is eszerint kezelik.

Megérkezéskor igyekszünk a családosok becsekkolását előre sorolni, mivel a gyerkőc már alig várja, hogy megtudja melyik is lesz az ő ágya, illetve az ő türelmük is már véges. A recepció mellett került kialakításra a Répa Rudi kuckó  és játszótér is, arra célra, hogy míg a szülő kitölti a bejelentőlapot, addig a gyerekek birtokba is vegyék a játszószobát. Az elnevezés sem véletlen, hiszen hitvallásunk az egészséges táplálkozás kialakítása már gyerekkorban, mely minél több minőségi zöldség fogyasztásával elősegíthető.

Hosszú hétvégéken és nyáron Répa Rudi sarokban külön főzünk a gyermekeknek, melyhez a minőségi alapanyagokat a saját farmunkról szerezzük be. Az A’la Farm Étteremben és a recepción is 24 órában van lehetőség ételmelegítésre.  Vidám etetőszékeink közül is lehet választani, amivel komfortosabb az étkezés. Szívesen adunk előkét és műanyag étkészletet is. A nagyobbaknak pedig színezőt.

Játszótér

A tágas, egylégterű családi szobáink vagy akár a kétlégterű Aphrodite szobáink ideálisak a két-három gyermekkel utazóknak. A legkisebbeknek kérésre babaágyat is bekészítünk. Az igazán nagy családosoknak ajánljuk a kétlégterű családi apartmanunkat konyhával vagy anélkül.

Egy anya járjon e wellnessezni babával?

Nem is kérdés. Az az anyuka, aki hozzá van szokva a pörgéshez szülés előtt, már két-három hónap elteltével igényli a változatosságot. Be kell látni, hogy jót tesz a szülőknek, és jót tesz a babának is a környezetváltozás.

A tapasztalat mindig az, hogy a sok új látnivaló is leköti a kicsi érdeklődését. Zalakaroson a friss, tiszta levegőn a sétával egybekötött altatás  is jótékony hatással van a babára.

utazas-babaval

Ha otthon nem lenne ideje szépészeti kezeléseken részt venni, akkor ezt most nálunk be is pótolhatja, melyhez előzetes bejelentkezés szükséges. Köztudott, ha az anya jól érzi magát a bőréban, akkor az kihat a gyermekére is. Ez idő alatt vállalunk térítésdíj ellenében gyerekmegőrzést is.

Római fürdőnkben kifejezetten élvezik a lubickolást a babák is, és nem utolsó sorban előnyös őket minél előbb hozzászoktatni a vízhez. Nyáron a napozóterasszal egybekötött medenceparton gyerekpancsoló is élvezhető lesz.

Összességében elmondható, bárhova megy is a család, a lényeg úgy is az a pár hónaposnak, hogy az anya közelségét érezze, és akkor tényleg minden rendben lesz! A többi feltételekről pedig majd gondoskodunk mi! 🙂 A családi vakáció csomagunkkal biztosítsák be már most a család pihenését!

 

Írta: eesztee

Ajánlott bejegyzések