0-24+36 30 383 5969
  • HU
  • EN
  • DE
0

Így legyen gondtalan a kutyás nyaralás

2023.06.01. 09:42

Ahogy mondani szokás, mi magyarok is „nyugatiasodunk” el. Ennek az egyik része az is, hogy a családok a kutyákra már nem csak ugató házőrzőként tekintenek, hanem valódi családtagként. Akinek természetesen a családdal a helye, a nyaralás ideje alatt is. Azonban ahhoz, hogy gondtalan legyen a kutyás nyaralás, van néhány szabály és tipp, amelyeket érdemes betartani.

 

Legyen szó akár egy bungalóparkos nyaralásról, akár nálunk az Aphrodité hotelben töltött pihenésről, vannak olyan olyan alap tippek és írott/ íratlan kutyás szabályok, amelyeket minden gazdinak ismernie kellene. Vegyünk néhányat sorba most!

Előre érdemes egyeztetni az adott szálláshelyről, hogy milyen méretű és mennyi kutyát tudnak fogadni

Ez azért nagyon fontos, mert egyes szállásadóknál csak bizonyos darabszámú kutyás szoba/ apartman van. Emellett lehetséges, hogy a házszabályzat csak kisméretű kutyát engedélyez. Ha pedig te váratlanul oda toppansz a 45 kilós rottweilereddel, előfordulhat, hogy megtagadják tőletek a szobakérelmet.

A kutyás szállóvendégek részére a legtöbb esetben földszinti/ kertkapcsolatos szobát szoktak kialakítani. De ami még fontosabb: könnyen tisztítható padozatot választanak ezekben, a padlószőnyeg helyett mondjuk.  Ezen felül a szállásadók kérhetnek kutya felárat/ éjjelre, illetve végtakarításkor extra felárat.

Lehetőleg hozz mindenből sajátot!

Igaz ugyan, hogy a legtöbb kutyabarát szállásadó fel tud ajánlani érkezéskor etető/itató tálat, sőt még fekhelyet is, a kutyusod számára az „otthon jól megszokott illata” biztonságérzetet adhat.

Éppen ezért azt javasoljuk, hogy a saját fekhelyét, játékait és megszokott tárgyait is érdemes bepakolni a nyaralásra.

Ez mindenképpen fontos, hogy ha a nyaralás kutyával vízparton történik. Hiszen ilyenkor a saját törülközőjét stb. is vinned kell a számára.

Mindig egyeztess a szállásadóval, hogy hová mehet a kutyusod és hová nem

Ami biztos: az étterembe, wellness részlegre, medencékbe a kutyákat tilos vinni. Ha a szállás rendelkezik terasz résszel, ott azonban a legtöbb esetben nem szokott problémát jelenteni a kutyus. Azonban a szálloda területén csak pórázon lehet a kedvenced, illetve a kisebb-nagyobb ügyeit is nem a szálloda kertjébe illik elvégeznie. Úgyhogy a napi séták nem maradhatnak el, még a nyaralás idejére sem!

Ezen felül nem illik / szabad az ágyba, kanapéra sem felengedned a kutyusodat

Ha pedig olyan helyre mentek nyaralni, mint amilyen az Aphrodite Hotel is, ahol mindenféle állat van, mindenképp érdemes pórázon tartanod a kedvencedet. Azért, hogy sem másban, sem önmagában ne okozhasson kárt.

Az oltások rendben? Élősködők elleni védelem megvolt?

Bizony bizony, a nyaralás előtt pár héttel mindenképpen vess pillantást kutyusod oltási könyvére, hogy nem-e esedékes éppen akkoriban a kötelező oltás beadása. Ezen felül érdemes indulás előtt féreghajtózni kedvencedet, valamint az élősködő elleni védelemről is gondoskodni a megszokott módon. Hiszen te sem szívesen hajtanád a fejed bolháktól hemzsegő párnára a fejed, amelyet az előző szobalakóknak köszönhetnél meg. Szuper megoldás erre a repellens, azaz élősködőre riasztó hatású, akár 8 hónapos védelmet nyújtó Foresto bolhanyakörv!

Még mindig nem létezik sajnos kakitündér

Reméljük ezt sem kell túlzottan ecsetelnünk: a kutyusod után a végterméket bizony neked, gazdinak kell össze takarítani! Legyen nálad mindig kakizacsi, de ha esetleg kifogytál volna, inkább kérj a szállásadótól, mint hogy „elkummantsd” a dolgot!

Érdemes megkérdezni a szállásadót, hogy a környéken milyen kutyás kirándulóhelyek találhatóak. Ugyanis így, ahol az alapvető szükségleteit elvégezni is tudja pluszban még felfedezhetitek a látnivalókat.

A jólneveltség a kulcs

Senki nem várja el a kedvencedtől, hogy piruettezzen, de azért vannak olyan alap dolgok, amelyeket érdemes már fiatal korában megtanítanod a számára. Ilyen például az, hogy ne legyen szeparációs szorongása, ha egyedül hagyod a szobában. Ne rágjon meg és tegyen tönkre dolgokat, vagy hogy például nyugodtan viselkedjen, amíg megvacsoráztok a teraszon.

Hidd el, ha a fenti tippeket és szabályokat betartjátok, máris tesztek azért, hogy még több kutyabarát hely legyen és mindkét fél részéről pozitív legyen a kutyával nyaralás!

Ajánlott bejegyzések