0-24+36 30 383 5969
  • HU
  • EN
  • DE
0

Hogyan hat ránk, – a szállodára- a bezártság?

2021.01.29. 11:00

Nagyon furcsa lett az egész világ… Mindennapjainkat sajnos az otthon töltött idő, a bezártság teszi ki. Szeretem a munkámat, de home office-ban nem olyan izgalmas a vendéglátósdi sem.  🙂

A bezártság nem más, mint a megszokott rendszerünk elleni támadás. El kell hagynunk, vagy lényegesen át kell alakítanunk azokat a szokásokat, melyek eddig kitették a napjainkat és helyette teljesen újakhoz kell hozzászoknunk.

  • Az első változás a munkában történik. Nem találkozhatsz a kollegáiddal, nem mosolyognak rád a kedves vendégek, hébe-hóba üzleti céllal érkeznek emberek, akik szintén rácsodálkoznak az üres folyosókra. A wellness részleg felújítás alatt van, a medencékben nincs víz, a szauna darabokban van, a szakács a farmon diót pucol, a recepciósok online marketinget csinálnak pizsamában az otthonukban, az Igazgató asszony a biztató szavakat tolmácsolja, melyeket a vendégeinktől kap folyamatosan a céges telefonra.
  • A második változás a szociális életünket éri. Nem lehet kimozdulni, meglátogatni kedvenc szállodádat és mi sem találkozhatunk veletek… Az ünnepek is teljesen másként teltek ebben az időszakban. Az előző években vendégektől volt hangos a szálloda Karácsonykor és Szilveszterkor, a kollegák együtt örültek a törzsvendégekkel és köszöntötték az Új évet az étteremben egy pohár pezsgővel művészeink társaságában. Minden olyan más lett… Az utcák üresek, Zalakaros hónapok óta kihalt.

Ezekben a hetekben a szorongás és a depresszió bárkiben kialakulhat, azonban küzdhetünk ez ellen, a szakértők adnak is pár tippet erre vonatkozóan:

  • A legfontosabb a napi rutin kialakítása. Reggel a szokásos készülődés után beülök a számítógépem elé, elolvasom a sokszor kihívásokat okozó leveleket, melyek egyben mosolyt is csalnak az arcomra. Tavaly ilyenkor az utolsó körágyas-jakuzzis szobánkat ajánlottam fel a vendégünknek a hétvégére és boldogan jártam körbe az épületben pénteken délután, most pedig a saját íróasztalom előtt ülve írom a blogunkat, szomorú tudatában annak, hogy a szálloda üres. A munkám végeztével elmegyek futni, ugyanis….
  • Fontos a testmozgás beiktatása is a mindennapokba. Az ülő munka megterheli a szervezetet. Mi a pandémiás időszak óta mindennap fél órát sportolunk, ezzel is készülve testi és szellemi frissességgel a nyitásra. Ti ismertek már minket, próbálunk mindig boldogok és mosolygósak lenni, most is úgy gondolunk a helyzetre, hogy bármikor kinyithatunk és fogadhatjuk a vendégeinket.
  • A pozitív gondolatokat most se feledd el, ahogy mi sem tesszük!

Ajánlott bejegyzések