0-24+36 30 383 5969
  • HU
  • EN
  • DE
0

Az állatok jótékony hatása a gyermekekre

2021.02.13. 17:22

Számos tanulmány foglalkozik azal, hogy az állattartásnak, az állatok közelségének mekkora szerepe van a gyerekek fejlődésében és ez milyen előnyökkel jár. Az állatok oldják a feszültséget és csökkentik a magány érzetét. Segítik a gyermekek fizikai és szellemi fejlődését, illetve a társas kapcsolatok kialakításában is segithetnek.

 

  • Egy állat csodálatosan tudja fejleszteni a szociális készségeket. Egy gyermek álalában szívesebben megy oda és áll szóba olyan gyerekekkel, akik éppen egy kisállattal játszanak, vagy valamilyen állat van a közelükben. Még egy félénkebb gyerek is könnyebben megnyílhat ilyenkor, ugyanis már van egy közös kapcsolódási pont, a kisállat.
  • Ahogy a gyermekek nőnek, érdeklődésük is egyre nagyobb a különböző állatok iránt. Ez a tudásvágy arra ösztönzi őket, hogy minél többet kérdezzenek, olvassanak, tanuljanak. Felébred bennük a tanulási vágy, amit a szülők támogathatnak azzal, hogy kérdésikre válaszolva segítenek minél többet megtudni egy bizonyos állatról és annak jellemzőiről.
  • Az állatok simogatása nyugtató hatással van a gyerekekre. Stresszhelyzetben már maga az állat jelenléte is képes csökkenteni a stresszérzést.
  • Az állatról való gondokodás, a vele való törődés növeli a kissebbek önértékelését.
  • A háziállatok kifejezetten jó hallgatóságnak bizonyulnak, akik ítélkezés nélkül végighallgatják a gyermekek élményeit, legyenek azok akár pozitívak, akár negatívak.

A legtöbb család életében eljön az a pont, mikor a gyermekük egy kis bundás pajtásra vágyik.

Felnőttként jól tudjuk, ez mekkora felelősséggel jár, ezért nem mindig egyszerű a döntés.

Erre nyújtanak remek alternatívát az állatsimogatók, farmok, ahol a gyermekek találkozhatnak állatokkal anélkül, hogy bővülne a család egy négy lábú társsal.

A nálunk pihenőknek lehetősége van kilátogatni a 100 hektáros farmunkra, ahol számos állat megtalálható.

A kisállatra vágyó gyerkőcnek itt lehetősége van találkozni kutyusokkal, lovakkal, alpakával, tehenekkel, kecskékkel és farmunk más 4 lábú lakójával. Örökbe fogadhatja a kisállatokat, nevet adhat nekik… Egy biztos, maradandó élményben lesz része kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

Remek testi és lelki felöltődés lehet az egész családnak, nem érdemes kihagyni 🙂

Ajánlott bejegyzések