0-24+36 30 383 5969
  • HU
  • EN
  • DE
0

A mozgás fontossága egészségünk megőrzésének érdekében

2021.03.01. 15:54

A sport nagyon fontos az egészségünk megőrzése, a betegségek megelőzése és az elhízás elkerülése érdekében. A rendszeresen végzett testedzés már  gyermekkorban is nagyon fontos, hiszen a növekedésben lévő szervezet számára, az izmok, csontok és az egészséges idegrendszer fejlődéséhez is elengedhetetlen.

A mozgás jótékony élettani hatásai széleskörűek: a rendszeres edzés fokozza a szív és a tüdő teljesítőképességét. Az izommunka csökkenti a vérnyomást, a vércukor szintet, segít megőrizni az ideális testsúlyt. Mindez, ahogy láthatjuk, hozzájárulhat számos betegség kialakulása kockázatának csökkentéséhez. Nem elhanyagolható szempont, hogy mozgás közben testünk több örömöt nyújtó hírvivő hormont termel, tehát az általános közéretünk is javul.

A rendszeres testmozgás azonban nem csak az egészségmegőrzésben, hanem a testi és szellmi felfrissülésben is kiemelkedő: serkenti a kreativitást, növeli a teljesítőképességet.

Minimum heti három edzéssel a szervezet gyorsabb regenerációs képességet eredményez. Tehát a sport bármilyen formájáról elmondható, hogy a rendszeres mozgás nagyon jó hatással van az emberre.
Mint mondani szokták ép testben ép lélek!

Ha neked is fontos a testmozgás, egészséged megőrzése, akkor van egy jó hírünk!

Még a pihenésed alatt sem kell lemondanod a sportról, ugyanis a szálloda számos sport lehetőséget kínál.

  • Található a szálloda épületében egy profi fitness- konditerem, ahol mindneki megtalálja a neki tetsző és  számára hasznos gépet.
  • Szintén az épületben található egy squash pálya, másnéven fallabda pálya. Ha már fallabdáztál, biztosan tudod, hogy a squash az egyik legintenzívebb sport, ha még nem, ne késlekedj kipróbálni! Minden izmodat megmozgatja, növeli az állóképességedet  mindeközben élvezheted a játék örömét.
  • Wellness részlegünkben a kinti és benti medence tökéletes választás lehet az úszás szerelmeseinek.
  • Aki könnyedebb, páros sportokra vágyik, annak ajánljuk ping-pong termünket, esetleg csocsó- és biliárd asztalunkat.
  • A szálloda recepcióján lehetőség van bicikli bérlésre. Rengeteg gyönyörű hely van Zalakaroson és környékén, amit érdemes lehet a jó időben biciklire pattanva felkeresni.
  • Végül, de nem utolsó sorban, egy kiadós séta is sokat segíthet egészségünk megőrzése érdekébn. Tavasszal és nyáron különösen szép városunk, érdemes egy hatalmas sétát beiktatni, ha itt pihennél Nálunk 🙂

Ajánlott bejegyzések