0-24+36 30 383 5969
  • HU
  • EN
  • DE
0

A játék szerepe a gyermekek életében

2021.03.18. 13:46

Mindannyian szeretünk játszani, de a játékok nagy mesterei a gyermekek. Számukra a fejlődés alapvető tényezője a játék, ez a tevékenységüknek a fő formája.

A játéknak nagy szerepe van az értelmi, a szociális, érzelmi és nyelvi képességek fejlődésében. A gyerekek a játék által ismerkednek környezetükkel, a világban zajló eseményekkel, a tárgyak különféle tulajdonságaival és a közösségi élettel. Segítségével szinte észrevétlenül tanulnak és fejlődnek, miközben mindez még élményt is nyújt a számukra.

Pár hetes korban egy csörgővel is hosszan el tud játszani egy kisbaba, azonban ahogy mőnek, egyre bonyolultabb és változatosabb játékokra lesz szükságük. Óvodáskorban a játék már többé-kevésbé a valóságból táplálkozik. A játékok során a gyerekek megismerkednek, megtanulják és megtapasztalják a felnőttek világát.

A közös játék által fejlődik az óvodáskorú gyerekek kapcsolatteremtő képessége. Ebben az időszakban már nem csak egymás mellett, hanem pajtásaikkal együtt játszanak – megosztják a szerepeket és a tevékenységeket is.

A játék kulcsfontosságú a mozgásfejlődés szempontjából is, mivel így ismerik meg testük lehetőségeit és korlátait. A különféle tevékenységek során a gyerekek új mozgásformákat sajátítanak el és gyakorolják a már ismerteket.

Sok gyermek szívesen választja a szabadban játszható gyermekjátékokat. A friss levegő jót tesz testnek és léleknek egyaránt, javítja a koncentrációs képességet és egy bizonyos fokú szabadságot is biztosít a kicsinek. A fizikai aktivitás növeli a gyermek állóképességét és kitartását, valamint segít abban is, hogy a gyermek a játék során levezesse fölös energiáit.

Gyermekbarát szálloda lévén, mi is fontos feladatunknak éreztük, hogy a kisebbeknek játék lehetőséget biztosítsunk, míg a szülők pihennek.

Rengeteg egyéb játék lehetőség van Zalakaroson, illetve a szállodánkban is.

Aki szereti az állatokat, annak nagyon jó kikapcsolódás farmunk. Ai kirándulni szeretne, neki ajánljuk az Öko parkot vagy a Csigaösvényt.

Szállodánk mellett található a zalakarosi Látogató Központ, ahol játszótér, futópálya, sétára és kikapcsolódásra alkalmas terület várja a pihenni vágyókat.

Mindezek mellett természetesen a legszívesebben a saját játszóházunkat ajánljuk . A szállodán belül található , 2020-ban teljes körű felújításon esett át és akár órákra lekötheti a gyermeket. Ez alatt az idő alatt a szülők a bárban elfogyaszthatják a kávéikat és megnézhetnek egy meccset nagy televíziónkon.

Saját kinti játszótérrel is rendelkezünk, illetve kertünk is remek lehetőség, hogy a gyerekek ki tudják szaladgálni magukat.

 

Ajánlott bejegyzések