0-24+36 30 383 5969
  • HU
  • EN
  • DE
0

A gőzfürdő jótákony hatásai

2021.03.22. 11:37

A szauna és a jakuzzi mellett a gőzkabinok is egyre gyakrabban megtalálhatók a wellnessel rendelkező szállodák kínálatában.

A gőzkabin hatása egyedülálló a szervezet számára, nem véletlenül használták előszeretettel már az ókori Görögországban is, és folytatták, továbbfejlesztették a hagyományt a rómaiak és a törökök.

A gőzkabin nem olyan forró, mint a szauna, és nem kell állandóan melegíteni, mint a jakuzzit, ezért használata gazdaságos, kímélő és nagyon egészséges.

Akik rendszeresen járnak gőzfürdőbe, biztosan tapasztalták már, hogy mennyire jó hatással van a testünkre, hiszen a szív- és érrendszer mellett számos területen javítja szervezetük működését… A gőz nemcsak relaxál és feltölti az embert energiával, hanem jó hatással van az egészségre és a szépségre is.

Mi történik a szerveztünkben a gőz hatására?

A meleg hatására a szervezet elkezd izzadni, mert így próbálja a belső hőmérsékletét megtartani. Megemelkedik a test hőmérséklete 1-1,5 °C -al, ami azzal jár, hogy felgyorsul a vérkeringés, nő a pulzusszám, és  a hő hatására kitáguló ereknek köszönhetően csökken a vérnyomás.

A gőzkabin jótékony hatásai:

  • Javítja a vérkeringést – A forró gőz jó hatással van a szív- és érrendszerre. Idősebb emberek körében végzett vizsgálat szerint, a gőzfürdő javítja a vérkeringést, különösen a végtagokban.
  • Csökkenti a vérnyomást
  • Csökkenti a stresszt
  • Tisztítja a légutakat – A magas hőmérsékletnek és páratartalomnak köszönhetően segít enyhíteni olyan betegségeket, mint például tüdőasztma, hörghurut, felső légúti hurut, rekedtség.
  • Jótékonyan hat a bőrre – A forró gőz javítja a bőr vérellátását, kitágítja a pórusokat, tisztítja a bőrt.

Mint látjátok nagyon sok jótékony hatása van, de fontos a gőzkabin szabályait betartani! Nem szabad lázasan, betegen használni, alkoholt fogyasztani a használat előtt és nagyon kell figyelni a megfelelő folyadékpótlásra. A gőzfürdőt nem használhatják akiknek keringési problémájuk, szívbetegségük, alacsony- vagy magas vérnyomásuk van, cukorbetegségben vagy epilepsziában szenvednek!

Most már csak az a kérdés, hogy hol lehet gőzfürdőzni? Természetesen, NÁLUNK! 🙂 A hotel vendégei egész itt tartózkodásuk alatt élvezhetik bizánci gőzfürdőnk jótékony hatásait.

Ajánlott bejegyzések